dental-kaplamalar

Dental Veneers

Porselen kaplamalar veya dental porselen laminatlar olarak da adlandırılan dental kaplamalar, daha iyi görünmenizi sağlamak için dişlerin ön yüzünü kaplamak üzere kişiye özel tasarlanan, diş renginde çok ince malzemelerdir. Bu kaplamalar dişlerin ön yüzüne yapıştırılarak diş rengi, büyüklüğü, şekli veya uzunluğu değiştirilebilir.

 

Dental kaplamalar genellikle porselen veya reçine kompozit malzemelerden yapılır. Porselen kaplamalar, reçine kaplamalara kıyasla lekelere karşı genellikle daha dayanıklıdır ve ışığı yansıtıcı özellikleri açısından doğal dişlere daha çok benzerler.

Sıkça Sorulan Sorular

Kaplamalar, hastalarının daha güzel dişlere ve gülüşlere sahip olmasını amaçlayan diş hekimleri tarafından sıklıkla kullanılır. Dental kaplamaların, diş hekimliğinde çoğu hastaya uygulanabilen ideal bir kozmetik çözüm olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle çatlak, kırık veya lekeli dişlerinden kurtulmak isteyen kişiler, bu çözümden sıklıkla faydalanmaktadır. Kaplamaların, aşağıdakiler de dahil birçok avantajı vardır:

 

  • Kusurları gizler

Dişler arasındaki anormal boşluklar ile kırık ve lekeli dişler bazı insanlar için utanç verici olabilir. Bu kusurlar, kaplama uygulaması sayesinde kolaylıkla düzeltilebilir. Bu işlem aynı zamanda daha etkileyici bir gülüşe sahip olmanızı sağlayarak uzun vadede öz güveninizi yükseltecektir.

 

  • Doğal bir görünüm yaratır

Dental kaplamalar, diğer dişlerinizle tam anlamıyla uyumlu olacak şekilde uygulanır ve bu sayede harika bir gülüşe ve doğal bir görünüme sahip olmanızı sağlarlar. Dişlerinizin büyüklüğü, şekli ve rengi de dahil olmak üzere tamamen sizin tercihinizi ve kişiliğinizi yansıtacak şekilde özenle üretilirler.

 

  • Hassas dişleri korur

Dental kaplamalar, dayanıklı seramik malzemelerden veya porselenden yapılırlar ve bu sayede yalnızca dişlerinizdeki kusurları örtmekle kalmaz, aynı zamanda kırıklar ve çatlaklar nedeniyle enfeksiyona açık olan dişlerin korunmasını da sağlarlar.

 

  • Bakımı kolaydır

Fırçalama ve diş ipi kullanımı gibi düzenli ağız hijyeni uygulamalarıyla kaplamalarınızın bakımını yapabilir ve daha uzun süre dayanmalarını sağlayabilirsiniz. Evde de kolaylıkla gerçekleştirilebilen basit adımlarla dişlerinizin kontrolünü ve bakımını yapabilirsiniz.

Porselen ve kompozit kaplama, en yaygın olarak kullanılan kaplama malzemeleridir. Kompozit kaplamalar, daha iyi bir görünüm için şekillendirilip dişe yapıştırılan bir reçineden yapılır. Porselen kaplamalar, genellikle laboratuvarda üretilirler ve diğer malzemelere kıyasla lekelenmeye karşı daha dayanıklıdırlar.

Kaç adet kaplama gerektiğini veya kaplama uygulamasının en iyi seçenek olup olmadığını belirlemek için prostodonti konsültasyonu gereklidir. Kaplamaların çift sayılar halinde hazırlanması daha doğru bir uygulamadır. İki, dört, sekiz, on veya on iki adet kaplamayla en iyi estetik sonuçlar elde edilir.

Dişleri günde iki kez iki dakika boyunca fırçalamak, her gün diş ipi kullanmak ve geceleri diş koruyucu takmak kaplamalarınızı korumanın en iyi yoludur. Ayrıca, çok sert yiyecekler yemekten kaçınmak da faydalı olabilir.

Kaplamalar, doğal dişlere dayanıklı bir alternatiftir. Ancak, tam olarak kalıcı oldukları söylenemez. Uygun bakım ile kaplamaların 10 ila 15 yıl dayanması beklenebilir. Ayrıca, ilk günkü görünümlerini korumak için kozmetik onarımlar gerekli olabilir. Doğal aşınma, yiyeceklere bağlı hasarlar ve kazalar sonucu ortaya çıkabilecek onarım gereksinimlerinizi memnuniyetle karşılayabiliriz.

 

Doğal dişlere zarar verebilecek her türlü aktivite kaplamaların ömrünü de kısaltacaktır. Kırık ve çatlak oluşumu olasılığı nedeniyle çok sert yiyecekleri veya nesneleri ısırmaktan kaçınmalısınız. Kahve, şarap veya çay nedeniyle oluşan lekeler de kaplamaları etkiler. Bu nedenle bu içeceklerin pipetle ve ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

ÇEVRİMİÇİ DANIŞMA

Bir iş günü içinde size geri döneceğiz
(via e-mail & WhatsApp)
Open chat
Hello would you like a free hair consult
Hello 👋
Can we help you?