goz-kapagi-ameliyati-blefaroplasti

Göz Kapağı Ameliyatı

Göz kapağı ameliyatı veya blefaroplasti, göz kapaklarının görünümünü iyileştirmek için yapılan bir cerrahi işlemdir. Bu işlem, üst göz kapakları, alt göz kapakları veya her iki bölgede de yapılabilir.

 

Daha iyi bir görünüm elde etmek veya göz kapaklarınızdaki fonksiyonel problemlere çözüm bulmak için göz kapağı ameliyatıyla gözlerinizi çevreleyen bölgenin daha genç görünmesini sağlayabilirsiniz.

 

Göz kapağı ameliyatıyla aşağıdaki durumlar tedavi edilebilir:

  • Kıvrımlar oluşturan veya üst göz kapağının doğal konturunu bozan ve bazı durumlarda görme bozukluğuna yol açabilen gevşek veya sarkık cilt
  • Göz kapaklarında şişlik olarak kendini gösteren yağ birikintileri
  • Göz altı torbaları
  • İrisin altındaki beyaz tabakanın görünmesine neden olan sarkık alt göz kapakları
  • Alt göz kapağındaki deri fazlası ve ince kırışıklıklar

Sıkça Sorulan Sorular

Aşağıdaki koşulları karşılayan kişiler göz kapağı ameliyatına uygundur:

 

  • İyileşmeyi engelleyebilecek herhangi bir tıbbi rahatsızlığı olmayan sağlıklı bir birey olunması
  • Olumlu bir bakış açısına ve gerçekçi hedeflere sahip bir birey olunması
  • Ciddi bir göz rahatsızlığı bulunmayan bir birey olunması

 

Göz kapaklarının da yüzünüzün bir parçası olduğunu unutmayın. Üst göz kapağı sarkıklığı, alın bölgesindeki gevşek deri ve kaşlardan da kaynaklanıyor olabilir. Bazı durumlarda üst göz kapağı kasının gerilmesi de göz kapağının sarkmasına neden olabilir. Bu durum, göz kapağında düşüklük olarak adlandırılır ve farklı bir cerrahi tedavi gerektirir. Plastik cerrahlarımız yüz anatominizi kapsamlı bir şekilde değerlendirdikten sonra, hangi işlemlerin endişelerinizi en iyi şekilde giderebileceğini belirleyecektir.

Göz kapağı ameliyatı aşağıdaki adımlardan oluşur:

 

Adım 1 – Anestezi
Genel anestezi.

 

Adım 2 – Kesi
Göz kapağı ameliyatında uygulanacak kesi hatları, oluşacak izlerin göz kapağı bölgesindeki doğal yapılar içerisinde tamamen gizleneceği bir şekilde tasarlanır.

 

Göz kapağındaki doğal kat yerinden yapılan bir kesi ile üst göz kapağına düzeltme işlemi uygulanabilir. Bu sayede, yağ birikintilerinin çıkarılması veya yeniden konumlandırılması, kasların sıkılaştırılması ve deri fazlasının alınması sağlanır.

 

Alt göz kapağı rahatsızlıkları, alt kirpik çizgisinin hemen altından yapılan bir kesi ile düzeltilebilir. Bu kesi ile alt göz kapağındaki deri fazlası alınır. Bu süreçte de fazla yağ yeniden konumlandırılabilir veya alınabilir.

 

Alt göz kapağının iç tarafından yapılan bir transkonjonktival kesi, alt göz kapağı rahatsızlıklarını düzeltmek ve fazla yağı yeniden dağıtmak ya da almak için kullanılan alternatif bir tekniktir. Bu teknikte herhangi bir deri alma işlemi söz konusu değildir.

 

Adım 3 – Kesilerin kapatılması
Göz kapağındaki kesiler genellikle sütürler veya cilt yapıştırıcısı ile kapatılır. Sütürler bir hafta içinde alınır.

 

Cerrahınız ayrıca, alt göz kapaklarındaki renk değişimini azaltmak için lazer veya kimyasal peeling uygulamalarını önerebilir.

 

Adım 4 – Sonuçları görme
Göz kapağı ameliyatının sonuçları, şişlik ve morlukların azalmasıyla yavaş yavaş ortaya çıkar. İşlem sonucunda göz kapakları ve göz çevresi daha pürüzsüz ve belirgin hatlara sahip olur ve daha genç ve canlı bir görünüm kazanır. Göz kapağı ameliyatının sonuçları hakkında daha fazla bilgi almak için Badge Clinic Instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Göz kapağı ameliyatı sonrası iyileşme döneminde, bölgeye kayganlaştırıcı merhem ve soğuk kompres uygulanabilir ve bazı durumlarda işlem tamamlandıktan sonra gözleriniz gazlı bezle gevşek bir şekilde kapatılabilir.

 

Gözlerinizin bakımını nasıl yapacağınız, iyileşmeye yardımcı olmak ve enfeksiyon olasılığını azaltmak için uygulanacak veya ağız yoluyla alınacak ilaçlar, cerrahi bölgede veya genel sağlığınızla ilgili özel olarak dikkat etmeniz gereken hususlar ve plastik cerrahınıza ne zaman kontrole gitmeniz gerektiği gibi konularda size özel talimatlar verilecektir.

 

İyileşme sürecinin başlarında bir miktar şişlik, morarma, tahriş, göz kuruluğu ve rahatsızlık görülebilir. Bu durumlar ilaç, soğuk kompres ve merhem ile kontrol altına alınabilir. Kesi yerlerinde de tahriş görülebilir.

 

İyileşme süreci tamamlanana kadar güneş ışınlarından korunmaya özen göstermeli ve koyu renkli güneş gözlüğü kullanmalısınız.

Göz kapağı ameliyatının sonuçları uzun ömürlü olacaktır. Bu ameliyat sonrasında genellikle çok az oranda ağrı hissedilse de şişlik veya morarma görülebilir. Çoğu hasta 10-14 gün içinde toplum içine çıkabilir. Öte yandan, iyileşmenin tamamlanması birkaç ay sürebilir.

 

Göz kapağı ameliyatının belirli bozuklukları kalıcı olarak düzeltmesi mümkün olsa da doğal olarak yaşlanma süreci devam etmektedir. Sürekli güneş koruması, sonuçlarınızın devamlılık göstermesine yardımcı olacaktır.

 

Ameliyatınızın başarıyla sonuçlanması için ameliyattan sonraki talimatlara uymanız çok önemlidir. Cerrahi kesilerin, iyileşme döneminde aşırı kuvvete ve harekete maruz kalmaması veya zedelenmemesi önemlidir.

 

Doktorunuz, kendi bakımınızı nasıl yapmanız gerektiği konusunda size özel talimatlar verecektir. Göz kapağı ameliyatının sonuçları hakkında daha fazla bilgi almak için Badge Clinic Instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

AMELİYAT BİLGİLERİ

ÇEVRİMİÇİ DANIŞMA

Bir iş günü içinde size geri döneceğiz
(via e-mail & WhatsApp)
Open chat
Hello would you like a free hair consult
Hello 👋
Can we help you?